GUBERNA logo

Jaarlijkse Dag van de Beursgenoteerde Ondernemingen (4de editie)

19 oktober 2017
Seminarie
Brussel
NL
FR

Inhoud

2017 is een scharnierjaar. Zowel het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (Wetboek) als de Corporate Governance Code (Code) worden in een nieuw jasje gestoken, met tal van hervormingen tot gevolg. Beursgenoteerde ondernemingen kunnen de dans niet ontspringen!
Op het kruispunt van deze initiatieven bevinden zich twee belangrijke vraagstukken: de mogelijke bestuursmodellen en de belangenconflicten.

Enerzijds krijgen NV’s voortaan wettelijk de vrijheid om zelf de meest geschikte bestuursstructuur te kiezen: ofwel een monistisch bestuur met een klassieke raad van bestuur, ofwel een echt duaal bestuursmodel dat steunt op een raad van toezicht en een directieraad.

Anderzijds is het voorkomen of het gepast omgaan met belangenconflicten cruciaal voor een goede corporate governance. De Commissie Corporate Governance nam de herziening van de Code te baat om een nieuw principe te integreren. Hierbij wordt volop ingezet op de integriteit en de onafhankelijke instelling van de bestuurders. Ook het ontwerp voor het nieuwe Wetboek voorziet een aanscherping door de wetgeving uit te breiden naar potentiële belangenconflicten.

Voldoende stof tot reflectie en debat! Mis deze boeiende discussie niet en schrijf u nu alvast in!
U bent alvast van harte welkom op 19 oktober 2017 op de vierde editie van de Jaarlijkse Dag van de Beursgenoteerde Ondernemingen
Het gedetailleerde programma wordt weldra meegedeeld maar u kan alvast noteren dat we starten om 14.00 en eindigen omstreeks 17.30. 

Schrijf nu in

 

Locatie

Adres
VBO-FEB
Ravensteinstraat 4
1000
Brussel

Opleidingspunten

?
4

Vragen? Contacteer ons

 Annelies De Wilde
 annelies.dewilde@guberna.be
 Tel: 09 210 98 10

Agenda

27 sep 2017
Brussel
Ledenforum
guberna
27 sep 2017
Antwerpen
seminarie
27 sep 2017
Brussel
Ledenforum
guberna
10 okt 2017
Zaventem
Studienamiddag
guberna
18 okt 2017
Brussels
Mentoring Programma
guberna
18 okt 2017
Doornik
Ontbijtsessie
guberna

Jaarlijkse Dag van de Beursgenoteerde Ondernemingen (3de editie)