GUBERNA logo

De professionele bestuurder in publieke organisaties: wat betekent dit in de praktijk?

10 oktober 2017
Studienamiddag
Diegem
NL
FR
Deze activiteit is reeds afgelopen

Inhoud

Modelcharter bestuurder overheidsorganisaties: de 10 principes in de praktijk

Tijdens de voorbije maanden kreeg de publieke sector te maken met heel wat negatieve publiciteit. De publieke bestuurder wordt in een negatief daglicht geplaatst en krijgt vaak geen al te best imago toegemeten.

GUBERNA betreurt dit, want als Instituut voor Bestuurders is GUBERNA in de voorbije jaren een bevoorrechte getuige geweest van de ware professionaliseringsgolf die zich heeft voltrokken binnen raden van bestuur in de publieke sector. Maar het blijft natuurlijk belangrijk om die professionaliseringsgolf verder te laten uitdeinen en steeds in beweging te houden. Professionalisering is dan ook nooit ten einde.

Bent u bestuurder of directeur in een publieke organisatie? Hou dan zeker 10 oktober vrij in uw agenda voor de interactieve studienamiddag rond de 10 principes van het modelcharter voor de bestuurder in overheidsorganisaties die het Centrum Public Governance organiseert samen met haar partners Deloitte en Belfius. Deze 10 principes, die we samen met experten uit de publieke sector ontwikkeld hebben, maken bestuurders wegwijs in wat het betekent om een professionele bestuurder te zijn.

Tijdens deze namiddag gaan we in debat met de experten die dit charter mee ontwikkeld hebben en gaan we op een interactieve manier dieper in op de verschillende principes. Het belooft een zeer boeiende namiddag te worden!

Programma

13:45: Onthaal
14:15: Interactief debat met experten uit de publieke sector: Stefaan De Clerck (Voorzitter van de Raad van Bestuur, Proximus), Thierry Meunier (gewezen Voorzitter van de Raad van Bestuur , SWDE), Ben Broecx (prof. UAntwerp), Luc Lallemand (CEO, Infrabel). Moderator: Prof. dr. Lutgart Van den Berghe
15:30: Pauze
15:45: Interactieve workshop: ‘De 10 principes aan de hand van praktijkvoorbeelden’
17:30: Cocktail

Het event is tweetalig (NL/FR). 

Locatie

Adres
Aon Belgium
Telecomlaan 5 - 7
1831
Diegem

Opleidingspunten

?
2

Vragen? Contacteer ons

 Fanny D'hondt
 fanny.dhondt@guberna.be
 Tel. 09/210.92.53

Agenda

28 mei 2018
Hasselt
Ontbijtsessie
guberna
01 jun 2018
Ghent, Brussels & Louvain
Programme
guberna
05 jun 2018
Bruxelles- Solvay Brussels School of Economics & Management
conférence-debat ouvert au public
14 jun 2018
Beersel
Alumni Event
guberna
14 jun 2018
Beersel
Alumni Event
guberna

De professionele bestuurder in publieke organisaties: wat betekent dit in de praktijk?