GUBERNA logo

Jaarlijkse Dag van de Beursgenoteerde Ondernemingen (4de editie)

19 oktober 2017
Seminarie
Brussel
NL
FR
Annelies De Wilde, Hans Kets, Hilde Laga, Philippe Lambrecht, Thomas Leysen, Marleen Mannekens, Malorie Schaus, Lutgart Van den Berghe, Vincent Van Dessel, Marieke Wyckaert

Inhoud

2017 is een scharnierjaar. Zowel het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (Wetboek) als de Corporate Governance Code (Code) worden in een nieuw jasje gestoken, met tal van hervormingen tot gevolg. Beursgenoteerde ondernemingen kunnen de dans niet ontspringen!
Op het kruispunt van deze initiatieven bevinden zich twee belangrijke vraagstukken: de mogelijke bestuursmodellen en de belangenconflicten.

Enerzijds krijgen NV’s voortaan wettelijk de vrijheid om zelf de meest geschikte bestuursstructuur te kiezen: ofwel een monistisch bestuur met een klassieke raad van bestuur, ofwel een echt duaal bestuursmodel dat steunt op een raad van toezicht en een directieraad.

Anderzijds is het voorkomen of het gepast omgaan met belangenconflicten cruciaal voor een goede corporate governance. De Commissie Corporate Governance nam de herziening van de Code te baat om een nieuw principe te integreren. Hierbij wordt volop ingezet op de integriteit en de onafhankelijke instelling van de bestuurders. Ook het ontwerp voor het nieuwe Wetboek voorziet een aanscherping door de wetgeving uit te breiden naar potentiële belangenconflicten.

Voldoende stof tot reflectie en debat! Mis deze boeiende discussie niet!
U bent alvast van harte welkom op 19 oktober 2017 op de vierde editie van de Jaarlijkse Dag van de Beursgenoteerde Ondernemingen

Klik hier voor het gedetailleerde programma.

Programma

14.00:
 

Onthaal
 

14.15:
 
Introductie door Thomas Leysen (Voorzitter van de Commissie Corporate Governance en Voorzitter KBC Groep)
 
14.30:
 
Uiteenzetting over het nieuwe duale bestuursmodel voor Belgische beursgenoteerde ondernemingen en een vergelijking met het Nederlandse en het Duitse model door Malorie Schaus (Adjunct adviseur, VBO)
 
14.45:
 
Debat over de voor- en nadelen van een duaal bestuursmodel voor Belgische beursgenoteerde ondernemingen o.l.v. Philippe Lambrecht (Bestuurder en secretaris-generaal, VBO)
 
15.45:
 
***Pauze***
 

16.00:

Uiteenzetting over de wettelijke belangenconflictregeling en de filosofie achter het nieuwe principe in de herziene Belgische Corporate Governance Code door Annelies De Wilde (Senior Research Asociate, GUBERNA) 

16.15:
 
Debat over de praktische toepassing van de belangenconflictregeling en de integriteit van bestuurders o.l.v. Lutgart Van den Berghe (Executive Director, GUBERNA)
 
17.15: Afsluitend woord en receptie

 

In partnership met:

 

 

Met de steun van:

 

 

 

Prijs en inschrijvingen

Leden GUBERNA/VBO: 100€ (excl. BTW)
Niet-leden: 150€ (excl. BTW)

Inschrijven: informeer via annelies.dewilde@guberna.be of info@guberna.be . VBO-leden krijgen de reductieprijs rechtstreeks bij facturatie.

Annulatie voorwaarden:
Noteer dat er enkel rekening gehouden wordt met schriftelijke annuleringen op het e-mailadres kelly.vercauteren@guberna.be. In geval van verhindering mag u zich laten vervangen door een collega. Bij annulering in de laatste drie werkdagen voor het evenement worden de deelnemingskosten aangerekend.

Locatie

Adres
VBO-FEB
Ravensteinstraat 4
1000
Brussel

Opleidingspunten

?
4

Vragen? Contacteer ons

 Annelies De Wilde
 annelies.dewilde@guberna.be
 Tel: 09 210 98 10

Gerelateerde activiteiten

14 okt 2015
Seminarie
Brussel
NL
FR

Agenda

18 sep 2018
Brussel
Event
guberna
18 sep 2018
Brussels
Member event
guberna
10 okt 2018
Brussels
Training programme
17 okt 2018
Brussel
Opleiding
guberna
05 dec 2018
Belfius Brussels
Alumni Event
guberna

Jaarlijkse Dag van de Beursgenoteerde Ondernemingen (4de editie)