GUBERNA logo

Rondetafel 4: Het juiste governance model voor de NV’s

20 mei 2019
Rondetafel
Brussel
NL
FR

Gelieve in te loggen alvorens verder te gaan.

Inloggen Nog geen account? Gelieve in te schrijven

Inhoud

In het ontwerp Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen wordt de mogelijkheid gecreëerd (in een NV-structuur) om een duaal model in te voeren. Tegelijkertijd wordt voorzien in de afschaffing van het wettelijk directiecomité. Wat beïnvloedt de keuze voor het 1-tier of het 2-tier model? Wat met de ondernemingen die momenteel werken met een wettelijk directiecomité? Hoe beïnvloedt de keuze voor een bestuursmodel de invulling van de rol van de raad van bestuur en haar interactie met het management? Heeft het duaal model kans op slagen in een Belgische context?

Daarnaast voorziet het ontwerp Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen ook in een definitie van het ‘dagelijks bestuur’. Hierbij heeft men zich geïnspireerd op de rechtspraak van het Hof van Cassatie. Heeft de wetgever hier een kans gemist om komaf te maken met een vaag begrip dat enkel tot verwarring leidt? Wat is het nut en de onzin van het concept ‘dagelijks bestuur’?

Als laatste wordt het in het ontwerp Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen mogelijk om te bepalen dat de NV bestuurd wordt door een enige bestuurder. De NV waarvan het bestuursorgaan een enige bestuurder is, vervangt aldus de huidige commanditaire vennootschap op aandelen die wordt afgeschaft. Heeft de wetgever hier een goede keuze gemaakt of is er reden tot ongerustheid?

Doelgroep
Doelgroep: beursgenoteerde ondernemingen en grotere niet-beursgenoteerde ondernemingen

Programma

16.00- 19.00 uur

Locatie

Adres
VBO
Ravensteinstraat 4
1000
Brussel

Prijzen

  • Institutioneel lid of partner van GUBERNA: gratis
  • Individueel of collectief lid van GUBERNA: 100€ (excl. BTW)
  • Niet-leden: 200€ (excl. BTW) 

Opleidingspunten

?
3

Vragen? Contacteer ons

  Annelies De Wilde

  09 210 98 10 

  annelies.dewilde@guberna.be

Inschrijvingen

  Lisa Van Crombrugge

  09 210 98 89

  lisa.vancrombrugge@guberna.be

Annulatie voorwaarden:
Noteer dat er enkel rekening gehouden wordt met schriftelijke annuleringen op het e-mailadres lisa.vancrombrugge@guberna.be. In geval van verhindering mag u zich laten vervangen door een collega. Bij annulering in de laatste drie werkdagen voor het evenement worden de deelnemingskosten aangerekend.

Your registration to this event allows us to contact you about this event; and to share your name, function and employer with event participants and guest speakers via a participant list. You can however withdraw your consent to use your personal data for the above-mentioned purpose(s) by sending an email to privacy@guberna.be. We also hereby notify you that we will take pictures at the event which might be posted on the GUBERNA website, on the GUBERNA LinkedIn channels, the GUBERNA printed newsletter and in the photo loops which are shown at GUBERNA events. If you have any objections, please inform the GUBERNA staff at the registration desk. Learn more about your rights and the use of your personal data in our privacy policy.

 

Agenda

26 mrt 2019
Brussel
Event
guberna
26 mrt 2019
Brussel
Ledenforum
guberna
25 apr 2019
Louvain-la-Neuve
Forum
30 apr 2019
Brussel
Rondetafel
guberna
07 mei 2019
Brussels
A joint conference of ecoDa, PwC and the World Business Council for Sustainable Development (WBCSD)
07 mei 2019
Brussel
Rondetafel
guberna

Rondetafel: Het juiste governance model voor de NV’s