GUBERNA logo

Geef uw mening over deze praktische tool voor de onafhankelijke bestuurder in publieke organisaties!

De notie ‘onafhankelijke bestuurder’ in de publieke sector

De recente hervormingen op vlak van governance in de publieke sector hebben aandacht voor het belang van onafhankelijke bestuurders in de raden van bestuur van publieke organisaties. Deze notie van onafhankelijkheid blijft echter bijzonder complex in de publieke sector. GUBERNA is zich bewust van de moeilijkheden bij de selectie van onafhankelijke bestuurders wiens onafhankelijk ‘statuut’ niet kan betwist worden, maar ook van de terughoudendheid die deel inherent is aan de vaagheid rond onafhankelijkheid in een publieke context. Als kenniscentrum voor deugdelijk bestuur houdt GUBERNA eraan om instrumenten te ontwikkelen die organisaties ondersteunen bij de professionalisering van hun bestuur. Vandaar dat we het initiatief hebben genomen om een praktisch instrument te ontwikkelen om publieke organisaties en de verantwoordelijken voor de selectie en benoeming van bestuurders te helpen om bestuurders aan te trekken die voldoen aan de hoge normen van onafhankelijkheid.

Uw mening telt!

GUBERNA heeft deze praktische tool ontwikkeld met behulp van leden-experten uit de publieke sector. Gezien het intrinsiek publieke karakter van dit initiatief, wensen we na te gaan hoe deze praktische tool zo pertinent mogelijk kan zijn voor zoveel als mogelijk actoren binnen de publieke sector. Daarom lanceert GUBERNA een publieke raadpleging. Al uw opmerkingen en suggesties zijn welkom!

Alle feedback die ons bereikt voor 31 januari 2019 zal mee in overweging genomen worden voor de herwerking van deze praktische tool. Deze zal vervolgens verspreid worden binnen de publieke sector en aan de politieke verantwoordelijken.

De praktische tool werd voorgesteld tijdens het GUBERNA event op 20 november en het PDF-bestand ervan is beschikbaar. Al uw opmerkingen kunt u sturen naar fanny.dhondt@guberna.be

Schrijf mee aan de governance van morgen en neem deel aan deze publieke raadpleging georganiseerd door GUBERNA!

Agenda

24 mrt 2020
Brussel
Ledenforum
guberna
24 mrt 2020
Brussels
Event
guberna
02 jul 2020
Brussel
Summer School
guberna
03 jul 2020
Brussel
Summer School
guberna

Donnez votre avis sur l’outil pratique sur l’administrateur indépendant dans le secteur public !