Themes
  • General
Organisation type
  • SME

Inhoud

Goed bestuur kan een belangrijke rol spelen, niet enkel voor de wat grotere (beursgenoteerde) ondernemingen, maar nog veel meer voor de (kleine en middelgrote) niet-beursgenoteerde ondernemingen op zoek naar groei en continuïteit.

Koers zetten naar goed bestuur in mijn KMO richt zich vooral tot de ondernemer die bewust en effectief inzet op groei en successie. Verschillende bestuursvraagstukken komen daarbij aan bod: hoe omgaan met beslissingsbevoegdheid, delegatie, verantwoording, controle enz. Kortom: alle elementen om tegen de beste voorwaarden de beste mensen en middelen te kunnen inzetten. In een globale concurrentieomgeving is dit allesbehalve evident.

Getuigenissen

Dit boek is een meer dan degelijke en praktische handleiding voor de bedrijfsleider eigenaar van een KMO die overweegt de stap te zetten naar deugdelijk bestuur met een RvB gestoffeerd met externe onafhankelijke bestuurders. Maar tevens een nuttige inspiratiebron voor de leden van de RvB, die reeds aktief zijn, zodanig dat zij hun taak als bestuurder zinvoller, doeltreffender en met meer toegevoegde waarde, kunnen uitoefenen.

Herman Paridaens, onafhankelijk bestuurder

Dit boek is een prima leidraad naar KMO’s toe. Het geeft een goed overzicht en is begrijpbaar voor de KMO-bedrijfsleider-aandeelhouder.

Francis Callewaert, bestuurder van vennootschappen

Nog geen GUBERNA-lid?

Ontdek onze lidmaatschapsvoordelen en sluit u aan bij ons netwerk van meer dan 3.000 governance actoren (bestuurders, aandeelhouders, ondernemers en decisionmakers).

Bekijk de lidmaatschappen

Wel al lid?

Log hier in en geniet van al uw voordelen.

Member Login

contacteer ons

Vragen?

We helpen u graag verder.

Contacteer ons

Qfor

Qfor kwaliteitslabel

Alle GUBERNA opleidingen, events en services hebben het Qfor kwaliteitslabel behaald. 

Meer weten?

Deze publicatie kan u raadplegen in de GUBERNA Home of Governance in Brussel.