resilience

Jonge ondernemer schenkt 20 iPads aan covid-19 patiënten in het Jessa Ziekenhuis

Jiri Borzee, afgevaardigd bestuurder van Textielgroothandel Benjo nv, heeft na het overlijden van zijn vader op jonge leeftijd het familiebedrijf overgenomen. Vanuit zijn sociale bewogenheid wou hij iets betekenen voor de patiënten en het zorgpersoneel van het Jessa ziekenhuis in Hasselt. We laten hem graag zelf aan het woord.    

18/4/2020

“Doordat ik al heel mijn leven begaan ben met patiënten in het ziekenhuis en iets wou betekenen voor een goed doel kwam dit idee een tweetal weken geleden in mij op.

De laatste jaren heb ik veel tijd doorgebracht in het ziekenhuis bij mijn grootouders en vader. Omdat ik het onmenselijk vind dat patiënten niet bezocht mogen worden, heb ik met veel liefde en respect voor het zorgpersoneel 20 iPads gedoneerd aan het Jessa ziekenhuis zodat patiënten met covid-19 contact kunnen houden met hun geliefden via Whatsapp, Messenger en Facetime. Eigenlijk hoop ik dat deze patiënten de tablets niet veel nodig hebben en gewoon snel naar huis mogen gaan!

Deze schenking is deels te danken aan mijn grootvader die Textielgroothandel Benjo heeft opgericht in 1969 en altijd een goede relatie heeft gehad met het ziekenhuis.

Verder heb ik 100 meter stof om mondmaskers te maken gedoneerd aan vzw Assjette die zorgt voor de tewerkstelling en/of begeleiding van mensen met autisme, en vzw Intesa, een lokaal wooncentrum voor mensen met beperkingen, dat eerder dit jaar een bewoner verloor aan het virus.”

Jiri Borzee & vader
Jiri Borzee
Jiri Borzee met ipad
intesa