kmo-cyclus: Goed bestuur voor sterk ondernemerschap

Groeien? Uw Raad weet raad!

Corporate Governance Programma

Met “Groeien? Uw Raad weet raad” heeft GUBERNA een opleidingsprogramma ontwikkeld op basis van haar jarenlange governance expertise, aangepast aan de specifieke noden en actuele uitdagingen van kmo’s. Het doel is ondernemers op een pragmatische manier te begeleiden bij de uitdagingen die gepaard gaan met het besturen van een kmo, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Dit doen we in een gemoedelijke sfeer waar ervaringsuitwisseling centraal staat, niet enkel tussen de sprekers en de deelnemers maar ook tussen de deelnemers zelf. Om een open, vertrouwelijke en kwalitatieve dialoog te garanderen, vindt de opleiding daarom plaats met slechts een beperkt aantal deelnemers. 

Thema's

Tijdens de 5 opleidingsavonden in het najaar, doorlopen we samen met ervaringsexperten verscheidene thema’s die essentieel zijn voor het bestuur en daarmee ook de duurzame groei van kmo’s. Stap voor stap reiken we u de handvaten aan voor de volgende stappen in de professionalisering van uw kmo. U krijgt uit first-hand ervaring te horen wat werkt, wat sleutels tot succes zijn, maar ook wat niet werkt en wat de meest gemaakte valkuilen zijn, zodat u deze zelf kan vermijden.  

  • Sessie 1 – Kiezen voor een Raad van Advies of een Raad van Bestuur?
  • Sessie 2 – Geen groei zonder betrokken aandeelhouders.
  • Sessie 3 – Internationalisatie: willen, doen & slagen!
  • Sessie 4 – Risico-mapping: de Raad van Bestuur als strategische waakhond.
  • Sessie 5 – Groeifinanciering: welk spek voor uw bek? 

Methodologie

We begrijpen dat elke kmo uniek is: familiebedrijf, start-up, verschillende sectoren, klein of reeds uit de kluiten gewassen: iedereen is echter welkom. Meer nog, om deze opleiding zo waardevol mogelijk te maken wat betreft leerervaring, trachten we zowel op het vlak van de sprekers als de deelnemers een zo gevarieerd mogelijke groep te bekomen. Zo willen wij u met deze groeisessies naast herkenbaarheid ook inspiratie bieden uit minder voor de hand liggende hoek. 

Doelpubliek

Bent u actief binnen een kmo (oprichter, aandeelhouder, bestuurder) en op zoek naar een kort maar grondig opleidingstraject om duurzaam te groeien? Wilt u het bestuur binnen deze kmo graag op scherp stellen, de besluitvormingsorganen efficiënter, doeltreffender en veerkrachtiger maken? Denkt u eraan om met uw kmo de stap te zetten naar een adviesraad en/of een actieve en professionele raad van bestuur maar zit u nog met vragen? Of bent u zelf actief in zulke raad en wil u uw kennis en netwerk verruimen? Dan zijn de 5 opleidingsavonden van het opleidingstraject “Groeien? Uw Raad weet raad” misschien wel wat u zoekt. 

We verwelkomen u graag in september om samen met uw collega-bedrijfsleiders, ondernemers en bestuurders de dialoog rond goed bestuur in Belgische kmo’s aan te gaan!

Uw investering

Onderstaande prijzen zijn voor de volledige cyclus. 

Individuele leden

€ 665 (excl. BTW)

KMO leden

€ 598 (excl. BTW)

Niet-leden

€ 995 (excl. BTW)
Incl. 1 jaar gratis individueel lidmaatschap ter waarde van 330€ OF een korting op een KMO lidmaatschap ter waarde van 380€

Interesse om deze opleiding te volgen?

Bekijk de volgende edities, datums en locaties hieronder. Of contacteer ons via opleidingen@guberna.be

KMO-portefeuille

Wist u trouwens dat u voor onze opleidingen gebruik kan maken van de KMO-portefeuille.
Ons registratienummer is DV.O109497.

KMO portefeuille

Qfor kwaliteitslabel

Alle GUBERNA opleidingen, events en services hebben het Qfor kwaliteitslabel behaald. 

Meer weten?

Qfor