Prof. dr. Abigail Levrau

Prof. dr. Abigail Levrau
Functie
Knowledge & Research Director - Lead Listed Companies & Financial Governance

Prof. dr. Abigail Levrau

Prof. dr. Abigail Levrau is Knowledge & Research Officer en lid van het Executive Committee van GUBERNA. Ze ging bij GUBERNA aan de slag in 1997. 

Abigail heeft meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd in corporate governance en publiceerde hierover verschillende artikels.  

In 2007 behaalde ze haar doctoraat met een scriptie over ‘board effectiveness’ (doeltreffendheid van de raad van bestuur). Gezien haar academische achtergrond superviseert ze momenteel de verschillende onderzoeksprojecten van GUBERNA. Bovendien is ze een belangrijke schakel bij evaluaties van raden van bestuur. Ze speelt ook een grote rol bij de ontwikkeling van de opleidingsportefeuille en geeft regelmatig lezingen over governance en raden van bestuur. Daarnaast is ze gastprofessor aan de Universiteit Gent en Mathias Corvinus Collegium (Hongarije). Ze treedt eveneens op als onafhankelijk bestuurder.  

Bovendien is ze lid van de Toelatingscommissie van WoB en van het redactiecomité ‘Corporate Governance: The International journal of Business in Society’. Sinds kort is ze hoofd van de Corporate Governance Dialogue, een initiatief van ecoDa. 

Abigail heeft een diploma Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Gent. 

Bij goed bestuur gaat het erom de juiste dingen te doen, de dingen juist doen, op het juiste moment met de juiste mensen.