GUBERNA logo

Opleiding Board Simulation

De opleiding « Board Simulation » is een simulatie van een raad van bestuur (incl. comités) gebaseerd op een business case en dit tijdens een residentiële module van 2 dagen.

GUBERNA heeft in 2015 dit nieuw initiatief met succes gelanceerd  in samenwerking met het Franse Instituut voor Bestuurders (l’Institut Français des Administrateurs).

Het doel van deze module is u toe te laten uw vaardigheden als bestuurder in praktijk te oefenen in een realistische context, als lid van de raad van bestuur van de onderneming Vivagreen NV.

De opleiding duurt 2 dagen en is als volgt opgebouwd :  
- Een halve dag ‘tips en tricks’ voor een effectieve impact en groepsdynamiek in de raad van bestuur.

- 1,5 dag met 5 interactieve simulaties van raads- en comitévergaderingen, geanimeerd door ervaren bestuurders die enkele sleutelposities (Voorzitter, CEO, CFO) invullen en die garant staan voor een getrouwe weergave van de praktijk.

 Gedurende deze module krijgt u de kans om

  • Uw kennis en competenties inzake het uitoefenen van een bestuursmandaat bij te spijkeren in een concrete praktijksituatie
  • Het juiste gedrag verder te ontwikkelen waardoor u een betere bijdrage kan leveren aan de discussies in de raad van bestuur 
  • Via dit experiment, in groep, de collegiale besluitvorming te beleven
  • Een vertrouwelijke en eerlijke feedback te ontvangen van uw collega-bestuurders en experts terzake over uw interventies

Doelpubliek

Voor (toekomstige) Bestuurders en Bedrijfsleiders, uit beurs en niet-beursgenoteerde ondernemingen, privé en publieke sectoren, social profit organisaties, KMO’s en familiebedrijven. De deelname aan onze opleidingen « Director Effectiveness » & « Board Effectiveness » vormen een sterke basis (maar niet verplicht) voor een betere inleving tijdens de « Board Simulation » module.

Methodologie

De module « Board Simulation » stoelt op een uitmuntende, reeds bewezen, methodologie van de “Directors’ College” en de Universiteit Laval (Québec). Tijdens de vergaderingen krijgen de deelnemers voldoende de kans om als actor en waarnemer op te treden. Wij kiezen bovendien voor u gespecialiseerde, gekwalificeerde en ervaren bestuurders en experten om de sessie te animeren. Deze aanpak en het gelimiteerd aantal deelnemers (tussen 12 en 15) zijn een garantie voor boeiende en interactieve debatten.

Sprekers

Verantwoordelijke module (NL) : dr. Abigail Levrau (GUBERNA)
Intro sessie groepsdynamiek : Alexis Kyprianou (Concordia)
De rol van de Voorzitter : Raf Decaluwé (bestuurder van vennootschappen)
De rol van de CEO : Hugo Van Damme (bestuurder van vennootschappen)
De rol van de CFO : Dominique Eeman (Bestuurder van vennootschappen))

Data & taal

Data

Module in het Nederlands (documentatie in het Engels) te Brugge:

  • 26 en 27 november 2019 (VOLZET)
  • 2020: to be confirmed

Raadpleeg de brochure van de opleiding 2019.

Module in het Frans : meer info

 

Prijzen

Niet-leden Leden ecoDa Individuele en collectieve leden GUBERNA Institutionele/Social Profit leden GUBERNA Partners GUBERNA
2.785 euros
(excl. BTW)
1 jaar gratis individueel lidmaatschap
2.420 euros
(excl BTW)
2.420 euros
(excl. BTW)
2.420 euros
(excl. BTW)
2.420 euros
(excl. BTW)

De inschrijvingskosten omvatten het opleidingsmateriaal, het verblijf, de maaltijden en de administratieve beheerskosten. U kan uw deelname laten subsidiëren door de KMO Portefeuille (zie 'subsidies' onder 'opleidingen' op onze website).

Procedure

Van zodra mogelijk zetten we de nieuwe data voor 2020 online, met bijhorend inschrijfformulier.

Indien u wenst deel te nemen aan deze opleiding, gelieve het aanvraagformulier in te vullen en ons terug te bezorgen. Dank om ons tevens een persoonlijk CV te bezorgen ter vervollediging van uw dossier.

 Belangrijke opmerking :
De inschrijving is definitief na bevestiging door GUBERNA en betaling van de totale factuur.
 

Opleidingspunten in het kader van permanente vorming

16

Vragen? Contacteer ons

opleidingen@guberna.be

Deze opleiding wordt professioneel ondersteund door de board portal van Diligent BoardsTM

Agenda

10 dec 2019
BNP PARIBAS FORTIS Brussels
Alumni Event
guberna
23 jan 2020
Brussels
Member Event
guberna

Opleiding Board Simulation