GUBERNA logo

Public Governance

Aangezien GUBERNA ervan overtuigd is dat het sensibiliseren en stimuleren van public governance meer dan een “must” is, werd in 2006 het Centrum Public Governance opgericht met de steun van Belfius en Deloitte. In de voorbije 10 jaar hebben we door middel van academisch - en praktijkonderzoek alsook via expertengroepen, rondetafels en evenementen, de debatten over deugdelijk bestuur in overheidsorganisaties gevoed. De thema’s zijn zeer gevarieerd en worden opgebouwd rond de klassieke “governance tripod”, met name de relaties en de wisselwerking tussen de raad van bestuur, de aandeelhouders en het management. De belangrijkste uitdagingen situeren zich op het vlak van: de samenstelling en de werking van de raad van bestuur, rekening houdend met de specificiteiten van de politieke context; de rol van bestuurders n overheidsorganisaties; de strategie van de overheid als aandeelhouder en zijn relatie met de raad van bestuur, het management en eventuele andere stakeholders. 

Belangrijkste realisaties

De voorbije jaren heeft het “Centrum Public Governance” een uitgebreide expertise ontwikkeld die het mogelijk maakt om evaluaties van de werking van de raad van bestuur van overheidsbedrijven te begeleiden, opleidingen op maat te organiseren en ook specifieke verzoeken te beantwoorden. Het “Centrum Public Governance” van GUBERNA is aldus uitgegroeid tot een echte referentie waar kwaliteit voorop staat en is tevens een geprivilegieerde partner voor allerlei projecten.

Met de steun en de betrokkenheid van haar leden en haar partners blijft GUBERNA zich inzetten om deugdelijk bestuur in de publieke sector te promoten.

Vragen? Contacteer ons

 Michaël Bouquet
 michael.bouquet@guberna.be

 

 

In samenwerking met onze institutionele partners

Agenda

24 mrt 2020
Brussel
Ledenforum
guberna
24 mrt 2020
Brussels
Event
guberna
02 jul 2020
Brussel
Summer School
guberna
03 jul 2020
Brussel
Summer School
guberna

Public Governance