GUBERNA logo

Koers zetten naar deugdelijk bestuur in mijn KMO

Dit praktische naslagwerk, geschreven door prof. dr. Lutgart Van den Berghe en Sibylle du Bus de Warnaffe, neemt de ondernemer mee doorheen de ontwikkelingsfasen van de onderneming. Iedere onderneming vindt hierin dan ook, naast een aantal noodzakelijke bouwstenen als basis, nuttige en praktische ingrediënten om de uitdagingen van de toekomst te trotseren.

Inhoud

Goed bestuur kan een belangrijke rol spelen, niet enkel voor de wat grotere (beursgenoteerde) ondernemingen, maar nog veel meer voor de (kleine en middelgrote) niet-beursgenoteerde ondernemingen op zoek naar groei en continuïteit.

Koers zetten naar deugdelijk bestuur in mijn KMO richt zich vooral tot de ondernemer die bewust en effectief inzet op groei en successie. Verschillende bestuursvraagstukken komen daarbij aan bod: hoe omgaan met beslissingsbevoegdheid, delegatie, verantwoording, controle enz. Kortom: alle elementen om tegen de beste voorwaarden de beste mensen en middelen te kunnen inzetten. In een globale concurrentieomgeving is dit allesbehalve evident.

"Dit boek is een meer dan degelijke en praktische handleiding voor de bedrijfsleider eigenaar van een KMO die overweegt de stap te zetten naar deugdelijk bestuur met een RvB gestoffeerd met externe onafhankelijke bestuurders. Maar tevens een nuttige inspiratiebron voor de leden van de RvB, die reeds aktief zijn, zodanig dat zij hun taak als bestuurder zinvoller, doeltreffender en met meer toegevoegde waarde, kunnen uitoefenen." Herman Paridaens, onafhankelijk bestuurder

"Dit boek is een prima leidraad naar KMO’s toe. Het geeft een goed overzicht en is begrijpbaar voor de KMO-bedrijfsleider-aandeelhouder." Francis Callewaert, bestuurder van vennootschappen

Dit boek werd voorgesteld op 1 oktober 2014 : meer info

Vragen? Contacteer ons

Download

Agenda

23 jan 2020
Brussels
Member Event
guberna
20 feb 2020
Gent
Conference
24 mrt 2020
Brussels
Event
guberna

Koers zetten naar deugdelijk bestuur in mijn KMO