GUBERNA logo

Shareholder Governance

Op 1 oktober 2013 lanceerde GUBERNA haar nieuw centrum dat zich in de komende jaren zal focussen op onderzoek en sensibilisering rond de thematiek van “shareholder governance”.

Doelstelling van het centrum

GUBERNA ijvert al jaren voor deugdelijk bestuur maar tot op heden richtte de aandacht zich voornamelijk tot de raad van bestuur en de individuele bestuurder. Onze praktijkonderzoeken tonen nochtans aan hoe groot de impact is van het aandeelhoudersmodel. Met dit nieuwe centrum willen we dit gegeven onder de aandacht brengen.

Projecten en activiteiten

De aftrap van ons nieuw 'Centre Shareholder Governance' werd gegeven op 1 oktober 2013 door een debat te voeren over het belang van aandeelhouders die de lange termijn nastreven. Het werd een boeiende discussie waarbij meteen de vele facetten van deze thematiek duidelijk werden. Het is het verhaal van de korte versus de lange termijn, van de volatiliteit van de markten, van de delistings & non-listings, van de aanmoediging van het risicokapitaal, van de beloning van stabiele aandeelhouders...

GUBERNA en haar partners ontwikkelden een actieplan voor de toekomst waarbij aandacht zal uitgaan naar onderzoek, activiteiten en publicaties omtrent 'shareholder governance'.
Wij houden u natuurlijk op de hoogte van onze ontwikkelingen!

  • Voor de komende activiteiten van het centrum kan u terecht op onze pagina 'komende activiteiten'.
  • Een meer uitgebreide presentatie van het nieuwe centrum kan u hier raadplegen (engels).
  • Lees hier ook ons persbericht omtrent de aftrap van het centrum.
     

Vragen? Contacteer ons!

Sandra Gobert
 Executive Director
 Tel. 02 518 18 00
 sandra.gobert@guberna.be

 

In samenwerking met onze research partners:

Agenda

24 mrt 2020
Brussel
Ledenforum
guberna
24 mrt 2020
Brussels
Event
guberna
02 jul 2020
Brussel
Summer School
guberna
03 jul 2020
Brussel
Summer School
guberna

Shareholder Governance