15-07-15
  1. Merkelijke vooruitgang rond Federaal aandeelhouderschap & deugdelijk bestuur in de publieke sector!
 

Het Federale Regeerakkoord voorziet in een aantal governance hervormingen van overheidsbedrijven. GUBERNA wil hierbij een ondersteunende rol spelen. In deze 'Summer Flash' willen wij u hierover graag verder informeren.

Zo consulteerde GUBERNA recent in een expertengroep de regeringsactoren over public governance. Dit heeft GUBERNA geholpen bij het verder uitstippelen van haar programma. Deze meeting was bijzonder vruchtbaar en heeft GUBERNA geholpen enkele krachtlijnen uit te stippelen waarover zij zich samen met haar leden, geïnteresseerd in public governance, zal buigen.

Op haar beurt consulteerde de overheid GUBERNA als klankbord bij haar projecten.

Op die manier wenst GUBERNA vooral ook te anticiperen op toekomstige governance 'mutaties' en wenst zij haar leden zo goed mogelijk te ondersteunen en kwalitatieve diensten aan te bieden die sporen met de uitdagingen die zich stellen.

Meer info

  2. Oproep aan de Alumni: neem deel aan een Europees project!
 

Bent u ook gebeten door deugdelijk bestuur en wenst u mee te werken aan een Europees project bij beursgenoteerde ondernemingen?

Dit intiatief van ecoDa (The European Confederation of Directors Associations) wil proactief onderzoek doen bij alle beursgenoteerde ondernemingen m.b.t. het proces en de reflectie ten aanzien van hun eigen governance. Meer bepaald zullen de praktijken bij het opstellen van de governance charters en jaarverslagen en het toepassen van het 'comply or explain' principe doorgelicht worden.

In welke mate worden de aanbevelingen gevolgd of waar is sprake van afwijkingen, hoe verloopt dit proces, hoe worden de keuzes in praktijk gemaakt en wat is de rol van de secretaris-generaal/bestuurders/raad van bestuur?

Bent u bereid samen met GUBERNA op interview te trekken bij de top van de Belgische beursgenoteerde ondernemingen? Lees er meer over in deze project voorstelling.

U kan uw kandidatuur sturen naar Ineke Claus: ineke.claus@guberna.be met cv en korte motivatie.

 
  3. NIEUW! "Board Simulation" : residentiële opleiding 19 & 20 november 2015
 

Stap binnen in de bestuurskamer en beleef een boeiende ervaring! De Nederlandse module is gepland voor 2016.

Meer info

  NIEUW! "Zet uw audit comité kracht bij!" - FR
 

Deze opleiding, in samenwerking met IBR/IRE, biedt u de noodzakelijke inzichten alsook praktische “tips en tricks” om de werking van een Auditcomité te optimaliseren. De kick-off van de Franstalige cyclus (vier halve dagen) is op 21/09/2015. Deze module zal later in het Nederlands plaatsvinden.

Meer info

  4. NIEUW! Workshops "Bestuurder zijn in de pubieke sector" - FR
 

Het Centrum Public Governance, in samenwerking met Belfius en Deloitte, lanceert een reeks van 5 Franstalige workshops voor bestuurders actief in de publieke sector. De kick-off is op 24/09/2015.

Meer info

  Voor alle andere events en opleidingen:
 

www.guberna.bePour la version en français,
cliquez ici


Extern bestuurder gezocht bij Het Veer!
Twee adviseurs gezocht bij Depro Profiles!

Lees Newsletter van juni digitaal!


09/10/2015
Corporate Governance Compliance and Monitoring Systems across the EU - ecoDa
19 & 20/10/2015
Course for director - ecoDa
Two days of professional development for European directors More info in the full brochure and programme.