GUBERNA logo

Toolkit Rekrutering en Selectie van Bestuurders 2014

Inhoud

Als men de rekrutering en de selectie van niet-uitvoerende of onafhankelijke bestuurders op een professionele manier wil aanpakken, kan de procedure ervan worden vergeleken met die van de rekrutering van leden van het topmanagement van een bedrijf. Het gaat erom de noden van het bedrijf te bepalen, een profiel van de kandidaat op te stellen, de kandidaturen te vergelijken, te evalueren en uiteindelijk de kandidaat te kiezen die een toegevoegde waarde kan betekenen voor de raad van bestuur en dus voor het bedrijf.

Het doel van de Toolkit Rekrutering en Selectie van Bestuurders is de voordelen van goede governance-praktijken te belichten door de verschillende stappen in de procedure te verduidelijken en praktische tips te formuleren.

Deze handleiding bestaat uit twee delen: een conceptueel deel, dat de aanwervingsprocedure van bestuurders beschrijft in tien stappen, en een praktisch deel met zeventien nuttige fiches.

Voor wie?

Deze Toolkit handelt over de aanwerving van niet-uitvoerende of onafhankelijke bestuurders van naamloze vennootschappen en zal nuttig zijn voor elke raad van bestuur, elk benoemingscomité en iedereen die te maken heeft met de rekrutering en de selectie van bestuurders in een bedrijf van gelijk welke vorm of type, grootte of ontwikkelingsstadium. Ook toekomstige bestuurders kunnen hierin zeker inspiratie vinden.

Praktische informatie

De Toolkit Rekrutering en Selectie van Bestuurders is gratis voor GUBERNA leden, is beschikbaar in het Nederlands en in het Frans, en dit in elektronische versie zowel als e-Book en als in PDF formaat (voor de leden die een printversie verkiezen). Om het e‑Book te openen, verwijzen wij u graag naar de flyer : Hoe kunt u uw e-book lezen?

Daarnaast is de Toolkit ook beschikbaar in gedrukte versie. De verkoop van de gedrukte en ebook versie gebeurt via Anthemis Uitgever : www.anthemis.be of commande@anthemis.be

Zie het persbericht van 27/11/2014.

Vragen? Contacteer ons

Agenda

23 jan 2020
Brussels
Member Event
guberna
20 feb 2020
Gent
Conference
24 mrt 2020
Brussels
Event
guberna

Toolkit Rekrutering en Selectie van Bestuurders 2014