Type
  • Book
Thèmes
  • Entrepreneurship
Type d'organisation
  • Family Business
Datum

Na de opstart en de groei van uw bedrijf, vormt de overdracht een derde mijlpaal en belangrijk scharnierpunt in het levensproces van uw zaak. Zowel voor de overnemer als de overdrager is het een ingrijpende gebeurtenis. Men gaat dus maar beter niet over één nacht ijs. Een gedegen voorkennis en professionele begeleiding zijn geen overbodige luxe. Met het boek ‘Overdracht van het familiebedrijf’ bent u alvast op de goede weg.
Met welke menselijke en organisatorische aspecten moet ik rekening houden? Hoe realiseer ik de overdracht het best op juridisch vlak? Verkoop, schenking of gewoon via erfenis? En wat zijn de fiscale en boekhoudkundige aspecten in functie van het gekozen scenario? Hoeveel is het bedrijf dat ik wil overlaten en/of overnemen écht waard en hoe wordt dit berekend? Hoe kan de overnemer het nodige geld verzamelen zonder zichzelf of het bedrijf financieel te verstikken? Kan ik na de overdracht nog enigszins de touwtjes in handen houden? En wie kan me optimaal begeleiden in het overnameproces? Op deze en nog vele andere vragen krijgt u een kristalhelder antwoord.
Het boek is uniek in zijn soort en wel om twee redenen. Allereerst omdat de diverse aspecten die bij de overdracht van een familiebedrijf om de hoek komen kijken, voor een keer niet op schoolse wijze in kaart worden gebracht. Integendeel, u wordt meegezogen in een heus levensverhaal, met échte mensen, échte problemen en een realistische scene setting. De auteurs nemen u bij de hand en gidsen u doorheen het fictieve bedrijf ‘nv Coninckx Profielen’, waarvan de bedrijfsleider aan de vooravond van de opvolgingsproblematiek staat. Het boek kenmerkt zich daarnaast door zijn multidisciplinaire aanpak. Vier specialisten bieden elk vanuit hun eigen knowhow en jarenlange ervaring, inzicht in deze complexe materie.

Vous pouvez consulter cette publication au GUBERNA Home of Governance à Bruxelles.