Toolkit

Als men de rekrutering en de selectie van niet-uitvoerende of onafhankelijke bestuurders op een professionele manier wil aanpakken, kan de procedure ervan worden vergeleken met die van de rekrutering van leden van het topmanagement van een bedrijf. Het gaat erom de noden van het bedrijf te bepalen, een profiel van de kandidaat op te stellen, de kandidaturen te vergelijken, te evalueren en uiteindelijk de kandidaat te kiezen die een toegevoegde waarde kan betekenen voor de raad van bestuur en dus voor het bedrijf.
Het doel van de Toolkit Rekrutering en Selectie van Bestuurders is de voordelen van goede governance-praktijken te belichten door de verschillende stappen in de procedure te verduidelijken en praktische tips te formuleren.

Voor wie?

Deze e-tool handelt over de aanwerving van niet-uitvoerende of onafhankelijke bestuurders van naamloze vennootschappen en zal nuttig zijn voor elke raad van bestuur, elk benoemingscomité en iedereen die te maken heeft met de rekrutering en de selectie van bestuurders in een bedrijf van gelijk welke vorm of type, grootte of ontwikkelingsstadium. Ook toekomstige bestuurders kunnen hierin zeker inspiratie vinden.

Praktische informatie

De Toolkit Rekrutering en Selectie van Bestuurders is gratis voor GUBERNA leden, is beschikbaar in het Nederlands en in het Frans, en dit in elektronische versie zowel als e-Book en als in PDF formaat (voor de leden die een printversie verkiezen). U kan het boek bestellen via onderstaande knop.

  Vraag het boek aan als lid


Daarnaast is de Toolkit ook beschikbaar voor niet leden in gedrukte versie. De verkoop van de gedrukte en ebook versie gebeurt via Anthemis Uitgever : www.anthemis.be of commande@anthemis.be

Content - Become a member block

Content - Become a member block

Nog geen GUBERNA-lid?

Ontdek onze lidmaatschapsvoordelen en sluit u aan bij ons netwerk van meer dan 3.000 governance actoren (bestuurders, aandeelhouders, ondernemers en decisionmakers).

Bekijk de lidmaatschappen

Wel al lid?

Log hier in en geniet van al uw voordelen.

Member Login

Contact - tools

Contact - tools

contacteer ons

Vragen?

We helpen u graag verder.

Contacteer ons

Qfor

Qfor

Qfor

Qfor kwaliteitslabel

Alle GUBERNA opleidingen, events en services hebben het Qfor kwaliteitslabel behaald. 

Meer weten?