GUBERNA Internationaal

GUBERNA Internationaal

Ondanks de continue veranderingen in het governance landschap is GUBERNA altijd mee met de nieuwste internationale trends. GUBERNA is bijzonder (pro)actief op internationaal vlak en is daardoor niet alleen in staat om trends op te volgen maar ook om te anticiperen op deze compelexe trends.

Als kenniscentrum is GUBERNA een gewaardeerd klankbord voor beleidsmakers. Naast haar rol in de Belgische Corporate Governance Commissies voor beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde ondernemingen heeft GUBERNA ook een leidende rol bij de European Confederation of Director Associations (ecoDa).

Haar sterke rol op internationaal vlak, zorgt er voor dat GUBERNA steeds betrokken wordt in belangrijke beslissingsprocessen rond governance op Europees niveau.

European Confederation of Directors’ Associations (ecoDa)

ecoDA vertegenwoordigt bij de Europese instanties meer dan 55.000 bestuurders van diverse organisaties uit meer dan 21 Europese lidstaten.

Als ‘the European Voice of Directors’ biedt ecoDa een belangrijk platform voor bestuurders om gedachten te wisselen over hedendaagse uitdagingen en onderwerpen. Bijvoorbeeld, wat is de impact van goed bestuur op de organisatie, de maatschappij en de planeet? ecoDA luistert naar de belangen van Europese bestuurders en brengt deze met één stem naar Europese debaten via de publicatie van ‘position papers’ en (informele) contacten met de Europese Commissie. Daarnaast heeft ecoDA de eerste Europese aanbevelingen voor niet-beursgenoteerde ondernemingen ontwikkeld die gepubliceerd werden in maart 2010.

Op vlak van professionele ontwikkeling organiseert ecoDa jaarlijks een 2-daagse Europese opleiding voor bestuurders. Meer info over ecoDa.

 

services

De rol van GUBERNA op Europees niveau

GUBERNA is founding member en actief lid van ecoDA dat professionaliteit en goed bestuur wil promoten binnen Europa. Verschillende medewerkers van GUBERNA zetelen in diverse ecoDa commissies. Via haar actieve rol binnen ecoDA werkt GUBERNA rechtstreeks mee aan het Europees beleid.

Internationale samenwerkingen

GUBERNA hecht sinds haar oprichting belang aan internationaal samenwerken en dit op verschillende vlakken zoals onderzoek, publicaties, events en opleidingen. Wil u GUBERNA betrekken bij uw internationaal project of wil u graag onze experten contacteren?

Ontdek onze thema’s                               Contacteer onze experten 

Nog geen GUBERNA-lid?

Ontdek onze lidmaatschapsvoordelen en sluit u aan bij ons netwerk van meer dan 3.000 governance actoren (bestuurders, aandeelhouders, ondernemers en decisionmakers).

Bekijk de lidmaatschappen

Wel al lid?

Log hier in en geniet van al uw voordelen.

Member Login

Al lid van een zusterorganisatie die aangesloten is bij ecoDa?

Bent u binnenkort in België en wil u graag deelnemen aan events en/of opleidingen van GUBERNA? Neem contact met ons op om te genieten van een korting op uw deelname aan onze events of opleidingen via uw lidmaatschap bij een van onze zusterorganisaties die aangesloten is bij ecoDa.

Meer weten