Voor wie?

We hebben niet enkel aandacht voor de mensen aan het roer, maar ook voor de familieleden die, ook al staan ze misschien wat verder van het schip, evenveel baat hebben bij een behouden vaart. Zowel individuen als ondernemingen kunnen zich bij GUBERNA aansluiten.

Waarvoor kan u bij ons terecht?

Vanuit het Centrum Family Business Governance begeleiden we familiale ondernemers en families op maat, en bieden we hen de kans om ervaringen uit te wisselen met peers en concrete inspiratie op te doen. 

Tal van familiale ondernemingen doen beroep op GUBERNA. Meer informatie over ons dienstenaanbod vindt u hieronder:

  • Vorming van de ‘next gen’ en toekomstige bestuurders

  • Begeleiding bij het opstellen van een gepast governance kader

  • Klankbordrol inzake charters en huishoudelijke reglementen

Doorlichting van de bestaande governance structuren 

Evaluatie raad van bestuur/familiale governance: 
Wij maken graag een offerte op maat voor u, aangepast aan uw noden en wensen.

Neem contact op
 

Incompany opleidingen op maat inzake (familiale) governance

Naast incompany opleidingen op maat, kunnen (toekomstige) familiale bestuurders uiteraard ook aansluiten bij ons open opleidingsaanbod.

There’s no business like family business… At BNP Paribas Fortis we believe that these businesses are the real engine for job creation and support to our economy. We are happy to be a partner of the GUBERNA Centre of Family Businesses Governance because of our common vision. The governance for the business itself and the family behind the company is the cornerstone to ensure resilience for generations to come.

Jeroen Melsens - Member of the Executive Board, BNP Paribas

De partner van het Centrum Family Business Governance

  • BNP Paribas Fortis
  • EY
liesbeth

Vragen of een offerte op maat? Contacteer ons!

Liesbeth De Ridder

liesbeth.deridder@guberna.be

Tel +32 9 210 98 91

Research and Development

GUBERNA werkt nauw samen met het Research Centre for Entrepreneurship & Family Firms (RCEF, UHasselt) onder leiding van prof. dr. Wim Voordekkers, en het Expertisecentrum Familiebedrijven VKW-Limburg onder leiding van Koen Hendrix. Onze research en expertise, gecombineerd met de inzichten en ervaring vanuit de familiebedrijven zelf, vormt een unieke combinatie. Deze wenden we waar gepast ook aan om de politieke wereld te sensibiliseren voor de specifieke uitdagingen van familiale bedrijven.

  • UHasselt
  • vkw limburg

Family Business Award of Excellence

Jaarlijks reikt GUBERNA samen met EY en FBNet Belgium, en in samenwerking met BNP Paribas Fortis en De Tijd / l’Echo de Family Business Award of Excellence uit. Via dit initiatief willen we familiebedrijven aanmoedigen ‘best practices’ met elkaar te delen en zetten we jaarlijks de laureaten in de kijker.

  • de tijd l'echo

Publicaties rond Family Business Governance

Press Release
Image FB podcast

GUBERNA en the content company lanceren “Family Business”, een podcastreeks over en voor familiebedrijven

Een podcast die op zoek gaat naar wat het betekent om een familiebedrijf te zijn. of beter: een podcast die familiebedrijven inspireert op hun pad naar professionalisering. Dat is de doelstelling van de reeks Family Business, die GUBERNA en the content company lanceren.

Lees meer