In deze aflevering van Board Radar

WOUTER TORFS OVER DE CEO OPVOLGING

Meer dan dertig jaar stond Wouter Torfs aan de leiding van het familiebedrijf Schoenen Torfs. Op 1 januari volgt zijn nicht Lise Conix hem op. Een prima aanleiding voor een korte babbel rond familiale opvolging!

Welke stappen werden ondernomen om de kans op succes bij de opvolging zoveel mogelijk te vergroten en hoe werd het mandaat voor de nieuwe CEO bepaald? 

Ontdek binnenkort het volledige interview op onze website en sociale media.

ASSURANCE VAN SUSTAINABILITY REPORTING

Iedereen wil juiste en betrouwbare informatie over hoe beursgenoteerde ondernemingen in hun activiteiten ‘duurzaam’ te werk gaan. Maar hoe kan een onderneming de buitenwereld garanderen dat haar zogenaamde ‘niet-financiële informatie’ een correcte weergave biedt van de realiteit?  Wie is het meest geschikt om de juistheid van het duurzaamheidsverslag te waarborgen?

NIEUW NETWERK VAN ESG EXPERTEN

Naast een grotere aandacht voor de assurance van niet-financiële verslaggeving, ontstaan er ook allerlei initiatieven om de uniformiteit van de rapporteringen op termijn te bevorderen. 

Zo werd onze CEO Sandra Gobert vanuit EcoDa, de Europese Confederatie van Instituten voor Bestuurders, gevraagd toe te treden tot het adviescomité van “ESG Exchange”. Dit nieuw samenwerkingsverband wil een wereldwijd netwerk worden van ESG-experten. 

REMUNERATIEBELEID (NIET-)BEURSGENOTEERDE ONDERNEMINGEN

De Europese Commissie publiceerde op 22 September nieuwe richtlijnen voor het remuneratieverslag van beursgenoteerde ondernemingen. Ze besprak deze ook met de lidstaten en verschillende stakeholders zoals Ecoda, onze koepelorganisatie.  

Our partners