Board Radar

Board Radar

Board Radar is een tweewekelijks videoverslag over deugdelijk bestuur. GUBERNA en De Bestuurder informeren via Board Radar bestuursorganen van bedrijven en verenigingen over goed bestuur. De steun van Gimv maakt dit videonieuws mogelijk.

Raden van bestuur beslissen over de grote strategische vraagstukken van organisaties en moeten zorgen voor continuïteit. In het verleden lag de focus bij raden van bestuur vooral op financiële rapportering, leiderschap van de organisatie, risicomanagement en investeringen. Vandaag is ook niet-financiële rapportering een belangrijk aandachtspunt. Stakeholders verwachten zowel van beursgenoteerde bedrijven als van familiale KMO’s en grote vzw’s dat ze duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Een term die hierbij vaak opduikt in bestuursagenda’s is ESG, wat staat voor Environmental, Social en Governance practices of kortweg duurzaam, sociaal inclusief en deugdelijk bestuur. Hoewel de meeste organisaties wel weten hoe ze over hun duurzame initiatieven en sociale inspanningen moeten communiceren, is deugdelijk bestuur een uitdaging. Board Radar biedt hierin transparantie en houvast.

Bekijk hier alle Board Radar uitzendingen

Onze Board Radar partners

Board Radar is een initiatief van GUBERNA en De Bestuurder. De steun van Gimv maakt de realisatie van Board Radar mogelijk.

De Bestuurder

De Bestuurder

De Bestuurder is een kennisplatform voor actieve bestuurders van vennootschappen en verenigingen. Onze community bestaat uit meer dan 8.000 contacten binnen het ecosysteem van bestuursraden in België. Wil je jouw persberichten delen? Ben je op zoek naar nieuwe bestuurders of leidinggevenden? Ben je benieuwd naar onze samenwerkingsmogelijkheden?

Meer over De Bestuurder

Gimv

Gimv

BIJ GIMV DRAAIT ALLES ROND...

Ondernemerschap. Innovatie. Internationalisering. Digitalisering. Duurzame groei. 40 jaar ervaring. Betrokken verantwoordelijk aandeelhouderschap. De beste mensen, kennis en een solide balans hebben. Een echte partner zijn voor middelgrote groeiers. #BuildingLeadingCompanies 

We investeren voornamelijk in bedrijven die beantwoorden aan de volgende criteria:

  • ambitieuze en innovatieve bedrijven met solide marktpositie en een sterk groeipotentieel
  • kleine tot middelgrote bedrijven met een kapitaalbehoefte van 5 tot 75 miljoen EUR
  • bedrijven met hoofdzetel in de Benelux, Frankrijk of de DACH-landen
  • bedrijven met een sterk management, een heldere bedrijfsvisie en een strategie gebaseerd op maatschappelijke meerwaarde en duurzame waardecreatie.

Meer over Gimv