Algemene informatie

Datum:
Address:
EY Wavespace Borsbeeksebrug 26 2600 Antwerpen België
Prijs:
Prijzen

Gratis evenement

Bij annulatie na 14/10 wordt een administratiekost van €50 excl. btw aangerekend.

‘Governance" is een begrip dat meestal onduidelijk overkomt, slecht gedefinieerd is en moeilijk toepasbaar blijkt, vooral in kleinere ondernemingen zoals kmo’s en start-ups/scale-ups.  

Met meer dan 20 jaar ervaring in corporate governance heeft GUBERNA, in samenwerking met EY, een exclusief evenement georganiseerd voor start-ups en scale-ups.  

Via dit initiatief wensen we ondernemers en oprichters van start-ups/scale-ups samen te brengen met ervaren leden van ons netwerk, om kennis en ervaringen uit te wisselen. 

Het doel van GUBERNA is om aan jonge ondernemers de belangrijkste begrippen van governance bij te brengen, ook al lijkt dit geen prioriteit voor hen. Om een ondernemersproject op lange termijn te laten groeien, zijn immers vele componenten nodig: een robuust en innovatief idee, een solide businessplan, voldoende investeringen, adequate profielen, maar ook... een aangepast en efficiënt bestuur. Het uiteindelijke doel is om het initiële team te versterken met bijkomende deskundigheid en vaardigheden door hen te omringen met de juiste mensen.    

Governance wordt vaak verwaarloosd, maar is essentieel vanaf het prille begin van een project om de toekomstige ontwikkeling ervan te verzekeren. Tijdig reflecteren over het bestuur van de onderneming, de spelregels tussen de betrokken spelers en de keuze van de personen die de oprichters moeten omringen, is een essentiële troef voor de duurzaamheid van de onderneming. Des te meer wanneer de ontwikkelingsfase aanbreekt en nieuw kapitaal of partners nodig zijn, want dan zal ook het bestuur van de onderneming zorgvuldig onderzocht worden door potentiële investeerders.    

Vervoeg ons op 19 oktober in EY's Wavespace in Antwerpen voor een boeiende avond met getuigenissen van start-ups/scale-ups, deskundig advies van governance  experts en unieke netwerkmomenten.  

Het event zal in het Engels doorgaan. 

Wilt u meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen met Arnaud Hubert of Catherine Delanghe.

Programme

18:00

Welcoming 

18:15

EY and GUBERNA introductory speech 

Jan De Clippeleer, Executive Director EY 

Sandra Gobert, Executive Director GUBERNA  

18:20

Conclusions of the GUBERNA Belgian start-ups and scale-ups study 2022 (in collaboration with the University of Ghent) 

18:30

Keynote speech 

Luc Sterckx, Board Member and author of Corporate Governance for Startups 

18:45

Testimonial 

Steven De Laet, CEO InOpSys 

19:00

Testimonial 

Fabrice Brion, co-founder and CEO I-Care  

19:15

Testimonial

Tim Op ‘t Eyndt, Managing  Director iFLUX

19:30

Matchmaking entrepreneurs with GUBERNA seasoned directors

20:30

Walking dinner