Beste ondernemer,

Al jarenlang geeft GUBERNA goed bestuur in KMO’s mee vorm, oa door middel van opleidingen, evenementen en governance tools. GUBERNA is dan ook verheugd om de GUBERNA Governance Maturity Scan aan u voor te stellen. Deze tool geeft u aan de hand van een korte vragenlijst (die slechts een 15-tal minuten in beslag neemt) een duidelijk overzicht van de uitdagingen waarvoor uw KMO staat en legt uit hoe governance u kan helpen om deze uitdagingen aan te pakken.

Concreet bestaat deze governance tool uit drie delen die elk verscheidene aspecten aankaarten.

  1. Het eerste deel schetst het profiel van uw onderneming aan de hand van een overzicht van de prioriteiten en uitdagingen voor het bestuur van uw onderneming, haar aandeelhouders en management.
  2. In het tweede deel bevragen we concreet uw positionering op het gebied van governance betreffende de openheid van uw onderneming.
    Is het tijd voor een actieve raad van bestuur? Of ligt een adviesraad toch meer in lijn met uw verwachtingen?
  3. Tot slot bekijken we in het derde en laatste deel de concrete werking van die raad van advies of raad van bestuur door de organisatie en vergaderingen ervan door te lichten.

Start de scan

De scan is inbegrepen in het lidmaatschap KMO Discover en KMO Advance. Als KMO-lid kan u de scan meermaals gratis uitvoeren.
Als u een ander GUBERNA-lidmaatschap hebt, kunt u tegen betaling (250 excl. BTW) de scan gebruiken.

Start GMS tool button

Via de GUBERNA Governance Maturity Scan willen we u aansporen om uw bestuur in vraag te stellen. Deze tool reikt u handvaten aan om uw bestuur te organiseren in overeenstemming met de uitdagingen en prioriteiten van uw onderneming, en uiteraard uw persoonlijk profiel. Het is immers ontzettend belangrijk om “de juiste” vragen te stellen rond bestuur aangezien het een motor kan zijn van duurzame waardecreatie. Goed bestuur is, in onze ogen, veel meer dan “gewoon de regels volgen”. Het moet doorleefd zijn. Governance kan immers gezien worden als een gereedschapskist vol met sleutels oftewel “best practices”. Het is nu aan u om, aan de hand van deze toolkit, de sleutels te kiezen die het best passen bij de noden en visie van uw onderneming.

GUBERNA wil hierbij graag nog twee zaken benadrukken:

  • Wij garanderen absolute anonimiteit. Uw antwoorden worden in geen geval op een identificeerbare manier verspreid. Mogelijks zullen we deze antwoorden in de toekomst in geaggregeerde vorm gebruiken voor onderzoeksdoeleinden om u nog beter van dienst te zijn. 
  • Er zijn geen goede of foute antwoorden. GUBERNA is ervan overtuigd dat corporate governance moet worden aangepast aan de specifieke kenmerken van elke onderneming en haar bestuurders. Daarom mag governance nooit een doel op zich zijn: het is slechts een hefboom van duurzame waardecreatie.

GUBERNA wenst u het allerbeste bij het op punt stellen van goed bestuur binnen uw onderneming.

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Veel succes! 

Het GUBERNA team

 

Start de scan

De scan is inbegrepen in het lidmaatschap KMO Discover en KMO Advance. Als KMO-lid kan u de scan meermaals gratis uitvoeren.
Als u een ander GUBERNA-lidmaatschap hebt, kunt u tegen betaling (250 excl. BTW) de scan gebruiken.

Start GMS tool button