Type
  • Article
Themes
  • Sustainability
Datum

Standpunt van ecoDa over enkele belangrijke kwesties op het gebied van corporate governance, gericht aan de toekomstige Europese Commissie en het Europees Parlement.

Terwijl de Europese Commissie technische nota's voorbereidt voor de nieuwe commissarissen en hun te benoemen personeel en terwijl (mogelijk nieuwe) leden van het Europees Parlement hun verkiezingscampagnes starten, wil de raad van bestuur van ecoDa, die optreedt als de "European Voice of Directors", van de gelegenheid gebruik maken om een aantal corporate governance-kwesties aan te pakken die wij belangrijk en relevant vinden voor de Europese bedrijfswereld in de komende jaren.

Wij zijn ervan overtuigd dat de ambitie van de Europese Unie om slimme, inclusieve en duurzame groei te realiseren alleen kan worden bereikt door het bevorderen en ondersteunen van duurzame en verantwoordelijke bedrijven. Daarom wil ecoDa de belangrijke bijdrage benadrukken die goed bestuur kan leveren aan het professionaliseren van onze Europese bedrijven, het ondersteunen van hun groeistrategieën en het vergemakkelijken van de financiering van de groei en de opvolging of overdracht van ondernemingen.

De raad van bestuur van ecoDa heeft daarom besloten om een aantal ideeën voor te stellen die de Europese organisaties kunnen helpen om de bestuursprioriteiten waarmee Europa wordt geconfronteerd beter te begrijpen.

1. Professionalisering van de raad van bestuur - Optimalisering van de dynamiek en het leiderschap van de raad van bestuur, de ontwikkeling van professionele bestuurders en de onafhankelijkheid van de raad van bestuur.
2. Taken en rechten van de aandeelhouders - Bevordering van actief en langdurig aandeelhouderschap.
3.Internationale gelijke concurrentievoorwaarden - Het juiste evenwicht vinden tussen de noodzaak om de interne Europese markt verder te bevorderen en tegelijkertijd optimaal gebruik te maken van de rijke diversiteit aan bestuursmodellen in heel Europa - Meer proportionaliteit binnen de bestuursverordeningen opbouwen.
4. Ontwikkeling van het juiste governance-kader voor verschillende eigendomsstructuren en -modellen.

Vragen ? Contacteer ons

www.ecoda.org