family

Achtste editie van de Family Business Award of Excellence®: Duurzaam ondernemerschap over generaties heen

13-04-2022

Op 22 maart 2022 werd een nieuwe succesvolle editie van de Family Business Award of Excellence® gehouden. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door EY, in samenwerking met GUBERNA, BNP Paribas Fortis, De Tijd / L'Echo en FBN Belgium, en zet Belgische familiebedrijven in de kijker die uitblinken in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf, in de visie en het behoud van de familiewaarden en in de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen. 

Dit jaar heeft de jury Spaas Kaarsen gekozen als de nieuwe Belgische ambassadeur voor de Family Business Award of Excellence®. Sinds het ontstaan als een kleine, lokale kaarsenfabrikant in 1853 in het Limburgse Hamont, is Spaas uitgegroeid tot een van de belangrijkste Europese spelers op de markt van de kaarsen, vandaag onder leiding van de vijfde familiale generatie. GUBERNA feliciteert Spaas Kaarsen voor deze welverdiende prijs, alsook de andere genomineerden, Gaasch Packaging en Nelissen Steenfabriek voor hun deelname. 

Het evenement was ook een gelegenheid voor GUBERNA om de resultaten te onthullen van haar studie “Governance practices in family businesses: what can we learn from the candidates of the Family Business Award of Excellence?” 

Ten slotte delen we ook het interview met Spaas Kaarsen uitgevoerd door De Tijd/L'Echo in het Nederlands via deze link en in het Frans via deze link

Spaas Kaarsen, Belgian Ambassador of the Family Business Award of Excellence 2022

Gaasch Packaging - Family Business Award of Excellence 2022 - Laureate

Nelissen Steenfabrieken - Family Business Award of Excellence 2022 - Laureate