Type
  • Article
Themes
  • ESG - Responsible Shareholders & Stakeholders
  • Codes & Regulations
Organisation type
  • Financial sector
Datum

De voorbije weken droeg GUBERNA bij aan verschillende publicaties van Kanaal-Z, Febelfin en VBO omtrent Sustainable Finance.

Fincafé over Sustainable Finance, een interactief online event georganiseerd door Febelfin en FEB/VBO in samenwerking met Kanaal-Z/Canal-Z

Op 22 februari werd GUBERNA uitgenodigd om haar expertise in corporate governance te delen door deel te nemen aan een informele namiddag vol debat en informatie over Sustainable Finance. Elk bedrijf is betrokken bij de overgang naar een klimaatneutrale economie tegen 2050, met een eerste uitdagende mijlpaal die al in 2030 moet worden bereikt. De tijd voor dringende actie is aangebroken en finance heeft een belangrijke rol te spelen in deze groene transitie. Het panel van deskundigen benadrukte het strategische belang van ESG-rapportage voor de duurzaamheidsagenda van grote en kleine ondernemingen. De rol van de raad van bestuur is bijzonder cruciaal geworden om een geloofwaardig stappenplan voor een betere toekomst op te stellen, niet alleen voor de onderneming maar voor al haar stakeholders.

Z-Sustainable Finance in samenwerking met Kanaal-Z en het VBO

In de tweede aflevering van Z-Sustainable Finance in samenwerking met Kanaal-Z en het VBO, legt GUBERNA de nadruk op de noodzaak om duurzaamheid te verankeren in de strategie van elk bedrijf. De stakeholders, maar ook de steeds complexere wetgeving oefenen toenemende druk toe en eisen meer engagement en transparantie. Dit biedt ook voordelen: coherente ESG-criteria helpen risico’s maar ook opportuniteiten beter in kaart te brengen, en bevorderen de duurzame waardecreatie waar ieder bedrijf naar verlangt.