How good governance can accelerate your startup or scaleup

Hoe governance jouw start-up of scale-up accelereert

Via dit initiatief wensen we ondernemers en oprichters van start-ups/scale-ups samen te brengen met ervaren leden van ons netwerk, om kennis en ervaringen uit te wisselen. 

Het doel van GUBERNA is om aan jonge ondernemers de belangrijkste begrippen van governance bij te brengen, ook al lijkt dit geen prioriteit voor hen. Om een ondernemersproject op lange termijn te laten groeien, zijn immers vele componenten nodig: een robuust en innovatief idee, een solide businessplan, voldoende investeringen, adequate profielen, maar ook... een aangepast en efficiënt bestuur. Het uiteindelijke doel is om het initiële team te versterken met bijkomende deskundigheid en vaardigheden door hen te omringen met de juiste mensen.    

Governance wordt vaak verwaarloosd, maar is essentieel vanaf het prille begin van een project om de toekomstige ontwikkeling ervan te verzekeren. Tijdig reflecteren over het bestuur van de onderneming, de spelregels tussen de betrokken spelers en de keuze van de personen die de oprichters moeten omringen, is een essentiële troef voor de duurzaamheid van de onderneming. Des te meer wanneer de ontwikkelingsfase aanbreekt en nieuw kapitaal of partners nodig zijn, want dan zal ook het bestuur van de onderneming zorgvuldig onderzocht worden door potentiële investeerders.    

Lees onze artikels over governance in start-ups en scale-ups

Ontdek onze lidmaatschappen en diensten voor start-ups en scale-ups

 • KMO Advance lidmaatschap

  Uw KMO groeit. Hoe kan governance de groei van uw KMO ondersteunen en zo de duurzaamheid op lange termijn waarborgen? GUBERNA biedt u het KMO Discover lidmaatschap aan met tal van voordelen die uw KMO verder ondersteunen.

  Lees meer
 • KMO Discover lidmaatschap

  Uw KMO groeit. Hoe kan governance de groei van uw KMO ondersteunen en zo de duurzaamheid op lange termijn waarborgen? GUBERNA biedt u het KMO Discover lidmaatschap aan met tal van voordelen die uw KMO verder ondersteunen.

  Lees meer

Partners

 • bdo
 • a&o
 • ckv