publications

Cahier Internal Governance

  • GUBERNA
  • en
2015
GUBERNA
Type
Book
Organisation type
Cooperative
Hospital sector
Listed Company
Public sector
SME
Social Profit
Sports sector
Start-up/ Scale-up

Cahier Internal Governance

Met de steun van Ageas, Deloitte en Laga heeft GUBERNA in 2008 het Centrum Internal Governance opgericht met als doel het bewustzijn van goed bestuur te vergroten op het niveau van ondernemingsgroepen, hun dochterondernemingen en bestuurders .

De publicatie GUBERNA Governance Insights: Internal Governance vat het onderzoek en de uitwisseling van ervaringen van het centrum samen. Aangezien er momenteel geen "codes of best practices" bestaan voor intern bestuur, moesten de auteurs zich baseren op governance literatuur, deskundigen terzake en hun eigen onderzoek om een aantal basisprincipes van intern bestuur binnen ondernemingen te ontwikkelen. Deze ideeën zijn verder aangevuld met concrete governance praktijken, gebaseerd op getuigenissen van CEO's en bestuurders van dochterondernemingen en moedermaatschappijen. Deze combinatie heeft het mogelijk gemaakt om een aantal best practices en opportuniteiten te ontwikkelen en te wijzen op de belangrijkste uitdagingen en red flags voor interne governance.

De publicatie bestaat uit drie delen: intra-company governance, intra-group governance en subsidiary governance. De publicatie bundelt enkele principes & literatuur over corporate governance in groepen van ondernemingen, praktische visies op corporate governance op basis van getuigenissen van topmanagers en bestuurders, en casestudies die tijdens de rondetafels van het centrum (2008-2012) werden gepresenteerd. De publicatie bevat ook de standpunten van sommige deskundigen op het gebied van Europese corporate governance voor groepen van ondernemingen. De publicatie verduidelijkt de basisprincipes en stelt een reeks algemene principes voor evenals specifieke interne governance-richtlijnen.

Krijg een kopie

GUBERNA members kunnen een gratis kopie vragen door ons te contacteren.

Contacteer ons

Non-members kunnen een kopie aanschaffen door  mail@intersentia.be te contacteren.

Meer informatie?

Ga naar www.intersentia.be voor meer informatie.