Type
 • Press Release
Themes
 • Other
Organisation type
 • Cooperative
 • Financial sector
 • Family Business
 • Hospital sector
 • Listed Company
 • Partnership
 • Public sector
 • SME
 • Social Profit
 • Sports sector
 • Start-up/ Scale-up
 • Other
Datum

Het instituut voor bestuurders, GUBERNA en mediaplatform De Bestuurder lanceren in juni Board Radar, een tweewekelijks videoverslag over deugdelijk bestuur. Beide organisaties willen via de samenwerking bestuursorganen van bedrijven en verenigingen informeren over goed bestuur. Dankzij de steun van Gimv, zullen de afleveringen gratis aangeboden kunnen worden aan de kijkers. 

Raden van bestuur beslissen over de grote strategische vraagstukken van organisaties en moeten zorgen voor continuïteit. In het verleden lag de focus bij raden van bestuur vooral op financiële rapportering, leiderschap van de organisatie, risicomanagement en investeringen. Vandaag is ook niet-financiële rapportering een belangrijk aandachtspunt. Stakeholders verwachten zowel van beursgenoteerde bedrijven als van familiale KMO’s en grote vzw’s dat ze duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.  

Een term die hierbij vaak opduikt in bestuursagenda’s is ESG, wat staat voor Environmental, Social en Governance practices of kortweg duurzaam, sociaal inclusief en deugdelijk bestuur. Hoewel de meeste organisaties wel weten hoe ze over hun duurzame initiatieven en sociale inspanningen moeten communiceren, is deugdelijk bestuur een uitdaging. We lanceren Board Radar om hierin transparantie en houvast te bieden.  

“CAP 2030 – goed bestuur in transitie op weg naar 2030 is ons thema. We zien op het terrein dat beslissingsstructuren op maat rond duidelijke doelstellingen een houvast zijn voor bedrijven in deze hectische tijden. Bij GUBERNA geloven we oprecht dat goed bestuur leidt tot betere organisaties en dat betere organisaties bijdragen tot een betere wereld. Samen met De Bestuurder en Gimv willen we met Board Radar een lichtbaken zijn in een complexe wereld en de juiste informatie brengen op het juiste moment  …”, aldus Sandra Gobert, CEO van GUBERNA 

“Met De Bestuurder berichten we over de actualiteit in de Belgische bestuurskamers en verspreiden we samen met onze partners duurzame kennis voor actieve bestuurders. Een samenwerking met GUBERNA en Gimv sluit perfect aan bij onze doelstelling om met ons nichemedium een kwaliteitsvolle informatiefunctie op te nemen in het Belgische zakelijke medialandschap,” vertelt Philip Peeters, uitgever van De Bestuurder.  

“Gimv verwelkomt met veel interesse dit initiatief van Guberna en De Bestuurder. Beursgenoteerde en grote institutionele bedrijven zijn al langer dan vandaag vertrouwd met de principes van deugdelijk bestuur. Maar ESG (en dus niet in het minst de G van Governance) begint nu ook meer en meer door te sijpelen bij de KMO’s. De introductie bij onze bedrijven van best practices en het delen van onze ervaring op het vlak van deugdelijk bestuur met maatschappelijke meerwaarde zien we als een belangrijke taak als investeerder en we zijn ervan overtuigd dat Gimv hier een belangrijke toegevoegde waarde kan leveren.” zegt Koen Dejonckheere, CEO van Gimv. 

Board Radar verschijnt vanaf 16 juni op de website van GUBERNA en De Bestuurder.  

Onze Board Radar partners

De Bestuurder

De Bestuurder

De Bestuurder is een kennisplatform voor actieve bestuurders van vennootschappen en verenigingen. Onze community bestaat uit meer dan 8.000 contacten binnen het ecosysteem van bestuursraden in België. Wil je jouw persberichten delen? Ben je op zoek naar nieuwe bestuurders of leidinggevenden? Ben je benieuwd naar onze samenwerkingsmogelijkheden?

Meer over De Bestuurder

Gimv

Gimv

BIJ GIMV DRAAIT ALLES ROND...

Ondernemerschap. Innovatie. Internationalisering. Digitalisering. Duurzame groei. 40 jaar ervaring. Betrokken verantwoordelijk aandeelhouderschap. De beste mensen, kennis en een solide balans hebben. Een echte partner zijn voor middelgrote groeiers. #BuildingLeadingCompanies 

We investeren voornamelijk in bedrijven die beantwoorden aan de volgende criteria:

 • ambitieuze en innovatieve bedrijven met solide marktpositie en een sterk groeipotentieel
 • kleine tot middelgrote bedrijven met een kapitaalbehoefte van 5 tot 75 miljoen EUR
 • bedrijven met hoofdzetel in de Benelux, Frankrijk of de DACH-landen
 • bedrijven met een sterk management, een heldere bedrijfsvisie en een strategie gebaseerd op maatschappelijke meerwaarde en duurzame waardecreatie.

Meer over Gimv