Board Simulation

Board Simulation

Tijdens de opleiding Board Simulation wordt een raad van bestuur (incl. comités) gesimuleerd op basis van een business case en dit tijdens een residentiële module van 2 dagen. GUBERNA heeft in 2015 dit nieuw initiatief met succes gelanceerd  in samenwerking met het Franse Instituut voor Bestuurders (l’Institut Français des Administrateurs).

Methodologie

Deze module laat u toe om uw vaardigheden als bestuurder in de praktijk te oefenen in een realistische context, meer bepaald als lid van de raad van bestuur van de fictieve onderneming Vivagreen NV. Deze module stoelt op een uitmuntende, reeds bewezen, methodologie van het “Directors’ College” en de Universiteit Laval (Québec). Tijdens de vergaderingen krijgen de deelnemers volop de kans om als actor en waarnemer op te treden. Wij kiezen bovendien voor u gespecialiseerde, gekwalificeerde en ervaren bestuurders en experten uit om de sessie te animeren.

Aantal deelnemers

Deze aanpak en het gelimiteerd aantal deelnemers (tussen 12 en 16) zijn een garantie voor boeiende en interactieve debatten.

Wat u mag verwachten

Gedurende deze module krijgt u de kans om:

  • Uw kennis en competenties inzake het uitoefenen van een bestuursmandaat bij te spijkeren in een concrete praktijksituatie.
  • Het juiste gedrag verder te ontwikkelen waardoor u een betere bijdrage kan leveren aan de discussies in de raad van bestuur. 
  • Via dit experiment, in groep, de collegiale besluitvorming te beleven.
  • Een vertrouwelijke en eerlijke feedback te ontvangen van uw collega-bestuurders en experts terzake over uw interventies.

Doelpubliek

Deze opleiding is bestemd voor zowel leden als niet-eden.

Voor (toekomstige) bestuurders, bedrijfsleiders en CEO's, uit beurs en niet-beursgenoteerde ondernemingen, privé en publieke sectoren, social profit organisaties, KMO’s, familiebedrijven, startup's, scale-ups en onderzoekscentra. De deelname aan onze opleidingen Director Effectiveness & Board Effectiveness vormen een sterke basis (maar zijn niet verplicht) voor een betere inleving tijdens de Board Simulation module.

Uw investering

Premium leden

Collectief

€ 2.420 (excl BTW)

Institutioneel

€ 2.420 (excl BTW)

Partnership & Journey
1ste inschrijving gratis
€ 2.420 (excl BTW) per extra inschrijving

Leden

Individueel, Young GUBERNA, ecoDA & ILA

€ 2.420 (excl BTW)

KMO (Discover & Advance)

€ 2.420 (excl BTW)

Social Profit

€ 2.420 (excl BTW)

Niet-leden

€ 2.785 (excl BTW)

Inclusief gratis lidmaatschap tot 31 december van het kalenderjaar volgend op het kalenderjaar waarin de overeenkomst aanvangt

Kandidaatstelling - procedure

De doelstelling van GUBERNA is drievoudig: kennis overbrengen & ervaringen delen, vaardigheden ontwikkelen en goed bestuur stimuleren. Om dit te verwezenlijken wordt in onze opleidingen veel waarde gehecht aan de mogelijkheid tot interactiviteit, de uitwisseling van ervaringen en de illustratie met concrete voorbeelden en casestudies en dit alles in een beperkte groep van deelnemers. Wij besteden daarom heel wat aandacht aan het samenstellen van een diverse en complementaire groep van deelnemers en dit op basis van een objectief, professioneel selectieproces.

Uw deelname is pas bevestigd nadat u van GUBERNA een bevestiging heeft ontvangen per email.

 

Interesse om deze opleiding te volgen?

Bekijk de volgende edities, datums en locaties hieronder. Of contacteer ons via opleidingen@guberna.be

GUBERNA Certified Director

Being a professional director is a journey. Daarom organiseert GUBERNA tal van opleidingen waarbij de focus ligt op de overdracht van good governance competenties. Ons open opleidingsprogramma bestaat uit 3 modules die elkaar aanvullen: Director Effectiveness, Board Effectiveness en Board Simulation

Wanneer u deze opleidingsmodules volgt, de bijhorende certificaten behaalt en voldoet aan een aantal voorwaarden, kan u de titel GUBERNA Certified Director dragen.

Hoe behaal ik de titel GUBERNA Certified Director?

Ontmoet de GUBERNA Certified Directors

GUBERNA Certified Director Traject

KMO-portefeuille

Wist u trouwens dat u voor onze opleidingen gebruik kan maken van de KMO-portefeuille.
Ons registratienummer is DV.O109497.

KMO portefeuille

Qfor kwaliteitslabel

Alle GUBERNA opleidingen, events en services hebben het Qfor kwaliteitslabel behaald. 

Meer weten?

Qfor