Deze 6-daagse opleiding geeft u inzichten in de basis van governance en gaat in op de onderwerpen die essentieel zijn voor de bestuurder als lid van de raad van bestuur, in interactie met het management en de aandeelhouders. Het objectief van deze opleiding is vaardigheden ontwikkelen om een efficiënte en professionele werking van de raad van bestuur te bewerkstelligen met het oog op een optimale en performante samenwerking met het management en de aandeelhouders.

Thema's

The right structures: het optimale governance model en haar impact op de rol van de raad van bestuur
The right process, culture & information: de rol en werking van de raad van bestuur
The right people: een optimale samenstelling van de raad van bestuur
The right follow-through: de evaluatie van de raad van bestuur en zijn bestuurders
The right remuneration: de vergoeding van bestuurders en de rol van het remuneratiecomité
The right issues: de monitoring rol van de raad van bestuur en de rol van het auditcomité
The right strategy: de strategische rol van de raad van bestuur

Methodologie

Onze opleidingsmodule steunt op een mix van concepten, aanbevelingen, praktijkgetuigenissen, ervaringsuitwisseling en case studies. Bovendien selecteren wij voor u gespecialiseerde, competente en ervaren sprekers. Bedrijfsleiders en ervaren governance actoren getuigen over hun ervaring met elk thema. 

Indien u aan zowel 'Director Effectiveness' als aan 'Board Effectiveness' wenst deel te nemen, raden wij u aan eerst 'Director Effectiveness' en vervolgens 'Board Effectiveness' te volgen.

Aantal deelnemers

Onze methodologie en het beperkt aantal deelnemers (15 tot 30 deelnemers) garandeert een grote interactiviteit en levendige debatten tussen de sprekers en de deelnemers. 

"I’m happy to be a member of GUBERNA. The Board Effectiveness journey a few years ago brought me so much added value for the road to a sustainable governance of our family business. This year I was honoured to host the launch of the Remco platform for family businesses. A most valuable experience in a confidential setting with inspiring content input and interesting peer exchanges between high level participants."

Catherine Gilain-Pycke, Chair NV Inex Group

Doelpubliek

Deze opleiding is enkel toegankelijk voor leden. Bent u geen lid van GUBERNA? Bij een eerste deelname zit de prijs voor het lidmaatschap inbegrepen in de deelnameprijs.

Voor (toekomstige) bestuurders, bedrijfsleiders en CEO's, uit beurs en niet-beursgenoteerde ondernemingen, privé en publieke sectoren, social profit organisaties, KMO’s, familiebedrijven, startup's, Scale-ups en onderzoekscentra. De deelname aan onze opleidingen Director Effectiveness & Board Effectiveness vormen een sterke basis voor een betere inleving tijdens de Board Simulation module.

Uw investering

  • Niet-ledentarief (inclusief gratis lidmaatschap voor de duur van één jaar)

    4659 euro (excl BTW)

  • Ledentarief (individueel, young, EcoDa, ILA, kmo, collectief)

    4.260 euro (excl BTW)

  • Premiumleden en social profit tarief (Partner, Institutioneel, Journey)

    3240 euro (excl. BTW)

Kandidaatstelling - procedure

De doelstelling van GUBERNA is drievoudig: kennis overbrengen & ervaringen delen, vaardigheden ontwikkelen en goed bestuur stimuleren. Om dit te verwezenlijken wordt in onze opleidingen veel waarde gehecht aan de mogelijkheid tot interactiviteit, de uitwisseling van ervaringen en de illustratie met concrete voorbeelden en casestudies en dit alles in een beperkte groep van deelnemers. Wij besteden daarom heel wat aandacht aan het samenstellen van een diverse en complementaire groep van deelnemers en dit op basis van een objectief en professioneel selectieproces.

Uw deelname is pas bevestigd nadat u van GUBERNA een bevestiging heeft ontvangen per email.

Interesse om deze opleiding te volgen?

Bekijk de volgende edities, datums en locaties hieronder. Of contacteer ons via opleidingen@guberna.be

GUBERNA Certified Director Traject

GUBERNA Certified Director

Being a professional director is a journey. Daarom organiseert GUBERNA tal van opleidingen waarbij de focus ligt op de overdracht van good governance competenties. Ons open opleidingsprogramma bestaat uit 3 modules die elkaar aanvullen: Director Effectiveness, Board Effectiveness en Board Simulation

Wanneer u deze opleidingsmodules volgt, de bijhorende certificaten behaalt en voldoet aan een aantal voorwaarden, kan u de titel GUBERNA Certified Director dragen.

Hoe behaal ik de titel GUBERNA Certified Director?

Ontmoet de GUBERNA Certified Directors

KMO portefeuille

KMO-portefeuille

Wist u trouwens dat u voor onze opleidingen gebruik kan maken van de KMO-portefeuille.
Ons registratienummer is DV.O109497.

Qfor

Qfor kwaliteitslabel

Alle GUBERNA opleidingen, events en services hebben het Qfor kwaliteitslabel behaald. 

Meer weten?