GUBERNA logo

Publicaties

GUBERNA wenst haar leden op de hoogte te houden van de recentste publicaties inzake “corporate governance” alsook van de basisdocumenten die als referentie beschouwd kunnen worden.

Hieronder vindt u een overzicht van de publicaties van GUBERNA, van externe publicaties alsook van de heersende Belgische en internationale regelgeving. U kunt deze opzoeken, aanvragen en/of eventueel elektronisch downloaden. Sommige documenten zijn gratis, anderen zijn enkel toegankelijk voor leden of betalend.

GUBERNA publicaties

GUBERNA heeft sinds haar oprichting reeds talrijke eigen publicaties uitgebracht inzake deugdelijk bestuur. Deze publicaties zijn allen doorspekt met de ervaring en de expertise die GUBERNA in de loop van haar bestaan heeft opgebouwd. Ook is het mede dankzij praktijkgericht en academisch onderzoek dat GUBERNA beschikt over een ruim archief van eigen studies. 

Bekijk GUBERNA publicaties

Externe publicaties

Ook andere spelers laten zich niet onbetuigd inzake deugdelijke bestuur. GUBERNA maakte een selectie onder de talloze verschenen publicaties door externen.

Bekijk externe publicaties

Belgische codes & wetgeving

In België werden reeds verschillende codes inzake deugdelijk bestuur uitgebracht en dit telkens met aandacht voor de specificiteiten van de sector of doelgroep waarvoor ze bestemd zijn. Maar ook onze wetgever laat corporate governance niet aan zich voorbij gaan. Hieronder kan u de meest recente wettelijke initiatieven vinden.

Bekijk Belgische codes & wetgeving

Internationale intiatieven

Ook op Europees en internationaal niveau leeft deugdelijk bestuur. GUBERNA selecteerde voor u de belangrijkste codes en wetgeving uit het buitenland alsook enkele internationale referentiewerken.

Bekijk internationale initiatieven

Agenda

24 mrt 2020
Brussel
Ledenforum
guberna
24 mrt 2020
Brussels
Event
guberna
02 jul 2020
Brussel
Summer School
guberna
03 jul 2020
Brussel
Summer School
guberna

Publicaties