Hospital Governance Forum

Het Hospital Governance Forum is een initiatief van GUBERNA dat in 2019 werd gelanceerd. Het doel van het forum is om de leden van GUBERNA die actief zijn in de ziekenhuissector samen te brengen. Dit platform biedt hen de kans om ervaringen over allerhande kwesties met betrekking tot het bestuur van ziekenhuizen uit te wisselen tussen peers. Gezien de grote veranderingen in deze sector, besteden we hier bijzondere aandacht aan en ontwikkelen we initiatieven en tools om de actoren in de sector te ondersteunen bij de governance uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden. Concreet komt het Hospital Governance Forum minimaal twee keer per jaar samen om een specifieke governance dimensie te bespreken. Als inleiding presenteert een lid van het Hospital Governance Forum een casus die vervolgens onder peers wordt besproken. Indien relevant publiceert GUBERNA een praktisch rapport over het besproken onderwerp (beschikbaar via ‘publicaties’). Aangezien de recente federale wet die ziekenhuizen verplicht om zich in ziekenhuisnetwerken te groeperen een aantal bestuursvraagstukken oproept, is dit thema de rode draad van de gespreksonderwerpen die in de vergaderingen aan bod komen.

Bent u lid van GUBERNA en actief in de ziekenhuissector? Dan is het Hospital Governance Forum vast iets voor u. Stuur gewoon een e-mail naar social@guberna.be om een uitnodiging te ontvangen voor de vergaderingen van Hospital Governance. De inschrijvingen worden behandeld op een ‘first come, first served’-basis.

Publicaties over hospital governance

Nog geen GUBERNA-lid?

Ontdek onze lidmaatschapsvoordelen en sluit u aan bij ons netwerk van meer dan 3.000 governance actoren (bestuurders, aandeelhouders, ondernemers en decisionmakers).

Bekijk de lidmaatschappen

Wel al lid?

Log hier in en geniet van al uw voordelen.

Member Login

Contact